Pottenbakkers insight

In "Pottenbakkers insight" stellen we regelmatig een pottenbakker aan jullie voor en brengen wij jullie deze creatieve kunstenaars graag wat meer onder aandacht. We trappen af met Kai Sperling, veel leesplezier.


Graag stel ik Kai Sperling aan jullie voor, geboren en getogen in Bottrop in Nordrhein-Westfalen. In 1997 begon Kai zijn studie bosbouwkundig ingenieur en tijdens deze studie leerde hij het fenomeen Bonsai kennen. Altijd al bezig met botanica in de vorm van carnivorenplanten kreeg Kai een Ficuswortelplant cadeau van een goede studiegenoot waardoor het bonsaizaadje geplant was. En, hoe kan het ook anders, studeerde hij in 2002 af met zijn eindscriptie over bonsai van lokale bomen en struiken en was zijn voorliefde voor bonsai een feit.

 

Na zijn studie begon Kai zijn carrière als boswachter en van daaruit werd bonsai een steeds groter onderdeel in zijn leven. Ondanks zijn investering in nog een extra jaar studie was het niet mogelijk om in dit vak verder te gaan aangezien er gewoon te weinig werk was en besloot Kai het roer om te gooien. Hij begon zich te verdiepen in zijn andere passie namelijk keramiek en door heel veel te lezen en zelf uit te vinden ontstond zo zijn huidige baan en beroep. In 2005 opende Kai zijn atelier en begon hij als professioneel pottenbakker zijn creatieve gedachte te vertalen in keramiek.

 

Herkenbaar zijn Kai zijn potten zeker want zijn handtekening, ronde vormen, mooie lijnen en de strakke en gladde afwerking, zijn een lust voor het oog. Maar ook zijn bijzondere glazuren maken dat zijn potten zeer gewaardeerd en geliefd zijn in heel Europa. 

 

Tevens zijn Kai en Bonsai-art een mooie samenwerking aangegaan, namelijk de exclusiviteit in Nederland van het verkopen van Kai's  meest bijzondere potten. Ik ben heel erg trots dat wij deze potten aan ons  assortiment mogen gaan toevoegen!

Handmade by Kai Sperling