Bonsai Keramiek

Mijn naam is Frank Oosthoek , bonsailiefhebber en geniet elke dag weer van deze mooie hobby. Karate kid en Mr Miyagi waren voor mij de eerste kennismaking met bonsai en maakte dat er vroegtijdig al een zaadje werd geplant maar de voorliefde voor bonsai liet nog een aantal jaren op zich wachten. Na een periode van 16 jaar waarin ik fervent koi hield kwam bonsai steeds vaker op mijn pad want meestal stonden deze prachtige bomen ter decoratie op de rand van even mooie vijvers.

Via een goede vriend kwam bonsai binnen handbereik en stonden er regelmatig kleine boompjes op mijn vijverrand. Helaas stierven deze een voortijdige dood aangezien mijn kennis van bonsai minimaal was. Na een trieste periode van sterfte in mijn vijver besloot ik een punt achter deze mooie hobby te zetten en trad er een tijd van bezinning aan waarin ik overwoog om me echt te gaan verdiepen in bonsai.

Nu, 7 jaar later, heb ik besloten om mijn passie een bredere vorm te gaan geven en vanuit deze passie is Bonsai-art ontstaan. In deze periode heb ik geleerd dat esthetische vormen en richtlijnen aangevuld met eigen inzicht en creativiteit onmisbaar zijn in deze hobby en maken dat deze kunstvorm, die al eeuwen oud is, over de hele wereld beleefd wordt. 

Frank Oosthoek bonsai in bewerking

Maar deze hobby brengt nog een andere kunstvorm met zich mee en dat is de kunst van Bonsaikeramiek. Of het nou gaat om een 100 jaar oude Japans handgemaakte pot of een hedendaagse Chinees porseleinen of Europese pot is persoonlijke smaak. Maar het maakt wel, door de juiste pot te kiezen, dat het de uitstraling van bonsai verhoogd in de meest brede zin van het woord.  

Made by Toushi