In East vs West komen twee totaal verschillende continenten bij elkaar met een gezamenlijke passie, bonsaikeramiek. Deze geweldige kunstvorm verbind al eeuwenlang mensen van over de hele wereld met elkaar en maakt dat er een universele taal gesproken wordt in beeld en creatie. Maar is er wel een East vs West want als wij heel goed kijken zien we dat elke meester trots is op zijn of haar werk en zal elke dag weer vol overgave streven om prachtige kunstwerken te maken. Door vormgeving en uitstraling heeft een ieder zijn eigen identiteit wat maakt dat elke creatie uniek is. Een Picasso of van Gogh zijn heel herkenbaar net als Rembrand met zijn prachtige nachtwacht maar hoe herken je nou die  meesterwerken van Bigei of Tosui of van onze eigen Europese meesters want pottenbakkers zoals Kai Sperling, Tom Benda maar ook Peter Krebs maken topstukken van wereldniveau.

Allemaal hebben ze hun eigen stempel ook wel inkan of hanko genaamd, een seal of approval, so to speak. Middels deze zegels geven zij elk potje een eigen identiteit en een plekje binnen de bonsaicultuur en heel soms zet een meester zijn handtekening er op wat het potje nog bijzonderder maakt. Dat is wat maakt dat East vs West samenkomt in deze bijzondere wereld van bonsaikeramiek.

 

 

 

"Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk... dat is de echte werkelijkheid."

                                                                                                                                                                                                                         -Aristoteles Grieks filosoof-